Mother and baby in autumn

DOULA BEGELEIDING

IN JE EIGEN KRACHT

Geniet emotionele en fysieke ondersteuning voor, tijdens en na de geboorte. Als doula begeleid ik je op je eigen uniek traject en help ik je daar waar jij nood aan hebt. 
Met een doula aan je zij heb je meer vertrouwen in jezelf en ben je meer tevreden over het verloop van de bevalling.

 

BASISPAKKET
€ 695

(exclusief vervoerskosten)

  • Vrijblijvend kennismakingsgesprek

  • 3 prenatale sessies van totaal ongeveer 6u

  • hulp bij het opstellen van het geboorteplan, oefenen houdingen en ontspanningstechnieken

  • Vanaf 37 weken tot aan de bevalling 24 op 24u stand by

  • begeleiding tijdens de hele duur van de arbeid en bevalling

  • 1 nagesprek

  • Tussendoor onbeperkt contact telefonisch, mail, whatsapp

* extra sessies aan € 40/u

* Wens je ook zwangerschapsyoga 

  te volgen of een baby massage in te

  plannen geef dan zeker een seintje!

Het Vlaams Neutraal Ziekenfonds, Partena en de Voorzorg zijn ziekenfondsen die een gedeeltelijke of volledige terugbetaling doen voor een doula.

 

TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Het is  fijn om elkaar eerst te ontmoeten, te spreken, te horen wat de verwachtingen zijn en wat ik jullie kan aanbieden. Daarom begint een samenwerking steeds met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 
Hebben we een klik dan plannen we onze volgende 3 ontmoetingen. Tijdens deze momenten stoom ik jullie klaar voor de bevalling, geef ik informatie, luister ik naar jullie noden en wensen en help ik bij het opmaken van het geboorteplan. 
Het is ook belangrijk om je lichaam voor te bereiden op de bevalling. Daarom krijg je eveneens tips over houdingen, ademhaling tijdens de zwangerschap en geboorte.

TIJDENS DE BEVALLING

Vanaf 37 weken ben ik 24/24u bereikbaar. We spreken tijdens de zwangerschap af wanneer en hoe je me kan bereiken. Als de eerste tekenen van de bevalling zich voordoen kan je mij bellen en kom ik naar je toe. Tijdens de bevalling ben ik jouw vertrouwde gezicht. Ik blijf bij jullie, ongeacht de duur, tot de baby geboren is.
Misschien ben ik enkel die emotionele steun nodig in jouw proces maar ook fysiek kan ik veel betekenen. Met ondersteunende technieken, tips over houdingen en ademhaling help ik je ontspannen. Voor de partner kan ik de onzichtbare steun zijn doorheen de bevalling.

KRAAMTIJD

Na de bevalling breng ik jullie nog een bezoekje aan huis. We praten na over het verloop van de bevalling, vertellen het geboorteverhaal. Hoe hebben jullie het ervaren? Hoe stellen jullie het in deze nieuwe routine met een baby'tje. Zijn er behoeften of bezorgdheden? 
De kraamtijd kan best overweldigend zijn. Afhankelijk van jullie behoeften kan ik ook in deze tijd iets meer voor jullie betekenen.